Wil jij een superleuke chemieles geven? Dat kan met onze digibordlessen!

C3 biedt digibordlessen aan waarmee leerkrachten basisonderwijs gemakkelijk een superleuke chemieles kunnen geven in onderzoekend en ontwerpend leren. C3 wil kinderen laten zien dat er chemie of scheikunde schuil gaat achter alledaagse dingen en dat eigenschappen van producten maakbaar en naar wens aan te passen zijn.

De digibordlessen vind je hier. Hier kun je ook de gratis materialen bestellen die bij de lessen horen.

Waar gaan de lessen over?

Digiles 1. Het verfexperiment
Leerlingen maken hun eigen verf met bloem of behangplaksel en testen deze met behulp van labkaarten die gratis bij ons zijn te bestellen. Tijdens deze les leren ze de grondbeginselen van ontwerpen.

Digiles 2. Sterker dan sterk
Onderzoeker Jeroen van Beeck van Tata Steel laat je leerlingen zien dat de vorm van een materiaal mede bepaalt hoe sterk het is. De leerlingen gaan vervolgens zelf aan de slag en ontdekken dat de vouwwijze van een papieren koker kan maken dat deze enorm krachtig wordt.

Digiles 3. Los het mysterie op
Om het mysterie van deze les te achterhalen, voeren je leerlingen experimenten uit met huis-, tuin- en keukenmaterialen. Ze ontrafelen het geheim van poeder x en leren beroepen kennen die gebruik maken van analyse.

Digiles 4. Het cupcake-experiment
Ontdek de chemie van bakken en doe onderzoek met cupcakes. Het onderzoek doen kinderen met behulp van de labkaart ‘ontdek de chemie van bakken’.

Bekijk alle digibordlessen en bestel de bijbehorende materialen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wij bedanken onze partners en vele bedrijven voor hun financiële steun en betrokkenheid bij de ontwikkeling van deze lessen.