C3 biedt gratis labkaarten aan bij digibordlessen. Een labkaart is een werkboek of werkblad waarmee kinderen op speelse wijze de chemie van alledaagse producten ontdekken.

Labkaart

Een labkaart draait om een alledaags product. Kinderen doen met dit product een experiment en ontdekken zo dat samenstelling van ingrediënten of de manier van bereiding effect heeft op een eindproduct. Zo ontdekken de kinderen de chemie van het product.

C3 maakt de labkaart om kinderen te laten zien dat er chemie of scheikunde schuil gaat achter alledaagse dingen en dat eigenschappen van producten maakbaar en naar wens aan te passen zijn.

C3 heeft de volgende labkaarten ontwikkeld:

De labkaart – Ontdek de chemie van plastic

In twee lessen maken en onderzoeken jouw leerlingen zelf een stukje bioplastic. In de eerste les maken ze het bioplastic van melk en azijn. Dit moet minstens twee dagen drogen. In de tweede les onderzoeken de leerlingen de eigenschappen van het gemaakte bioplastic en vergelijken ze dit met een stuk plastic verpakking. Als afsluiting kijken ze een korte animatie over de vernieuwingen in de plasticindustrie en wat ze zelf kunnen doen om duurzaam met plastic om te gaan.

Bestel labkaarten ‘Ontdek de chemie van plastic’:

Let op: de labkaarten zijn herbruikbaar. Alleen als je de les met meer dan 32 leerlingen tegelijk wilt doen heb je meer dan één doos nodig.

Wil je een ander aantal van deze labkaarten? Neem dan contact met ons op.

De labkaart – ontdek de chemie van bakken

In deze labkaart staat de chemie van bakken centraal. Kinderen worden gestimuleerd om zelf het cupcake-experiment te doen en zo ontdekkingen te doen.

Of bestel labkaarten ‘Ontdek de chemie van bakken’:

Wil je meer dan 3 x 32 labkaarten? Neem dan contact met ons op.

De labkaart – Ontdek de chemie van verf

Kinderen maken hun eigen verf met bloem of behangplaksel en testen en verbeteren deze verf met de stappen in de labkaart net zo lang tot ze tevreden zijn over hun resultaat. Tijdens het verf-experiment leren ze de grondbeginselen van ontwerpen.

Of bestel labkaarten ‘Ontdek de chemie van verf’:

Wil je meer dan 3 x 32  labkaarten? Neem dan contact met ons op.

Onderzoekend en ontwerpend leren met de labkaart

C3 heeft de labkaart ontwikkeld als werkboek bij de digibordlessen waarmee een leerkracht makkelijk een chemieles onderzoekend of ontwerpend leren geeft in de klas.

Gratis labkaarten voor de klas of school

Met steun van onze partners kan C3 de labkaarten gratis aanbieden aan leerkrachten.