20 februari 2020

Om aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoen, is het noodzakelijk dat meer jongeren kiezen voor de techniek. Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) is gespecialiseerd in het aanbieden van begeleiding en activiteiten binnen het onderwijs die leerlingen helpen bij keuzes voor profiel, vervolgopleiding en carrière in de technische sector. Scholen kunnen snel en professioneel onze activiteiten implementeren binnen hun lesprogramma. Dat kunnen activiteiten zijn die zichzelf al hebben bewezen of  C3 kan ze op maat ontwikkelen voor jouw regio en doelgroep. C3 werkt doorgaans met een ketenaanpak waardoor jongeren al vanaf jonge leeftijd in aanraking komen met de wereld van techniek. De stappen hierin zijn grofweg:

  • verwondering en ervaring binnen het basisonderwijs via onderzoekend en ontwerpend leren
  • het ondersteunen van het keuzeproces tijdens de middelbare school door beroepenoriëntatie en studievoorlichting
  • het stimuleren van de ontwikkeling van een arbeidsidentiteit via ervaringen met het bedrijfsleven en reflectie

C3 heeft uiteenlopende formats ontwikkeld die een bewezen effect hebben bewerkstelligd. Vooraf testen, onderzoek achteraf en inrichten van focusgroepen zijn vanzelfsprekende onderdelen. Deze bestaande formats zijn, in samenwerking met C3, goed om te zetten naar andere sectoren dan chemie en procestechniek.

Wil je weten wat onze expertise voor jouw regio kan betekenen? Wij lichten dit met veel plezier toe. Bel of mail ons en we komen langs:
Marijn Meijer, directeur
Email: mmeijer@c3.nl
Telefoon: (070) 337 87 81

Wat we kunnen? 
Niets zo leuk als mogen meedenken hoe we regionaal het techniekonderwijs op de kaart kunnen zetten. Een stevig activiteitenplan moet het fundament vormen om de komende jaren duizenden scholieren in jouw regio te bereiken. Docenten, leerkrachten, mentoren, decanen en ouders zijn daarbij belangrijke intermediairen. Nu investeren, betekent dat straks doelgerichte activiteiten standaard zijn opgenomen binnen het lesprogramma. Laat je inspireren door op onderstaande thema’s te klikken en ontdek wat C3 voor jouw regio kan betekenen.

Lessen ontwikkelen

Ouders betrekken

Experimenteren

Beroepen ervaren

Studievoorlichting

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden