2 september 2019

In de klas aan de slag met onderzoekend of ontwerpend leren? Wijzonol opent haar deuren voor leerkrachten in het basisonderwijs. Doe inspiratie op tijdens een bezoek aan de fabriek en laboratorium van Wijzonol!

Leerkrachten uit Zwolle en omgeving zijn van harte uitgenodigd voor dit exclusieve bezoek. Wijzonol en c3 bundelen hun krachten en bieden een workshop waarin de professionele setting van de verffabriek is vertaald naar educatieve handvatten. Met deze kennis én gratis materialen geef jij moeiteloos een superleuke les in ontwerpend leren met chemie.

Kom naar de workshop op 16 oktober en ontvang het lespakket voor in de klas!

Voor: leerkrachten basisonderwijs (regio Zwolle)

Wanneer: woensdag 16 oktober

Tijd: 13:30 – 16:30 uur

Locatie: Koninklijke Van Wijhe Verf, Russenweg 14, Zwolle

Deelname aan deze middag is GRATIS.

Meld u nu aan voor dit unieke uitje en neem vooral een collega mee. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 25 leerkrachten en vol=vol.

Voorlopig programma

13:30 Inloop
13:45 Welkom
14:00 Rondleiding door Koninklijke Van Wijhe Verf fabriek en laboratorium
15:15 Workshop c3 Ontwerpend leren met ‘Verf = chemie’
16:30 Einde

Koninklijke Van Wijhe Verf

Koninklijke Van Wijhe Verf is een onafhankelijke, Nederlandse verfproducent van onder andere de merken Wijzonol en Ralston gevestigd in Zwolle. Een zelfstandig familiebedrijf met meer dan 100 jaar historie en een passie voor het maken van duurzame kwaliteitsverven. Producten die beschermen wat waardevol is en de wereld een beetje mooier maken. Nu en in de toekomst.

Ontwerpend leren met ‘verf = chemie’

Kleur geven aan je eigen wereld, je doet het met verf. Best veel spullen in je omgeving hebben een laagje verf. Maar hoe wordt verf gemaakt? En wat moet verf eigenlijk allemaal kunnen? Dit is voor kinderen fascinerend om uit te zoeken in een les Wetenschap & Technologie.

Tijdens de workshop ‘verf= chemie’ ervaren leerkrachten hoe ze met het maken van verf een onderzoekende en ontwerpende houding bij hun leerlingen kunnen stimuleren. Door zelf verf te maken, te testen en te verbeteren tijdens het verfexperiment ontdekken kinderen wat de chemie van verf is. Ook leren ze hoe verf in de fabriek gemaakt wordt.

Aanmeldformulier bezoek Wijzonol 16 oktober 2019

Door onderstaand formulier in te vullen meld je je aan voor het bezoek aan Wijzonol en de workshop van c3 op woensdagmiddag 16 oktober 2019. Deze middag is in eerste plaats bedoeld voor leerkrachten basisonderwijs in regio Zwolle en omgeving. Indien er plek is worden plaatsen toegekend op volgorde van aanmelding

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden