2 januari 2024

Het nieuwe jaar is gestart en bij veel leerlingen in de examenklassen komt langzaam het besef dat er binnen een paar maanden een vervolgopleiding moet worden gekozen. Dit zijn de belangrijke data in 2024:

15 januari
Aanmelden voor een numerus fixes opleiding moet voor deze  datum via studielink. Aanmelddatum voor een numerus fixus of selectie studie via studielink.nl. Scholieren kunnen zich aanmelden voor maximaal twee numerus fixus studies.

1 februari
Voor sommige studies is het mogelijk op 1 februari in te stromen. Goed om te weten voor studenten als ze zijn gestopt met een opleiding en iets nieuws willen beginnen.

1 april
Geen grapje maar de deadline om je aan te melden voor een mbo-studie.

15 april
Op deze dag krijgen scholieren de uitslag of ze zijn toegelaten bij een numerus fixus opleiding. Is dat niet het geval dan hebben ze tot 1 mei de tijd om zich alsnog in te schrijven voor iets anders.

1 mei
Dé deadline voor het aanmelden voor een opleiding zonder aanmeldvoorwaarden. Dat kan voor maximaal vier studies via studielink.nl.
Wanneer scholieren zich na 1 mei aanmelden, mag de onderwijsinstelling hen weigeren of extra voorwaarden stellen.

1 september
Officiële start van het studiejaar. Scholieren die zich hebben aangemeld voor meerdere studies mogen tot deze datum nog wisselen van definitieve keuze. De opleiding mag ze niet weigeren, maar kan wel deelname aan de studiekeuzecheck verplicht stellen.

1 oktober
Wanneer scholieren zich hebben aangemeld en in dit schooljaar stoppen voor 1 oktober dan kun ze hun lesgeld terugkrijgen.

Hulp bij studiekeuze
Exactwatjezoekt.nl is een platform waar scholieren informatie over bèta en techniek op één online plek vinden. Of het nu gaat om studievoorlichting, oriëntatie op het werkveld of hulp bij het leren, de website biedt leerlingen informatie in de vorm van filmpjes, studiekeuzetesten, een vraagbaak en nog veel meer. C3 wil hiermee scholieren helpen om betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor hun toekomst.

Studiekeuzetest
Op deze website vind je informatie over alle opleidingen mbo, hbo en wo binnen bèta en techniek. Laat je leerlingen een kijkje nemen bij de opleidingen, de studiekeuzetest of open dagen, meeloopdagen en proefstudeerdagen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden