24 maart 2022

Imagination at Work is de landelijke profielwerkstukkenwedstrijd waarin scholieren samenwerken met wetenschappers en experts aan actueel onderzoek rondom duurzaamheidsonderwerpen. Via het Instagramaccount van C3 deden de scholieren verslag van hun vorderingen en nieuwe inzichten. De deelnemende scholierenteams hebben het afgelopen half jaar keihard gewerkt en dat heeft geresulteerd in mooie profielwerkstukken die een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Beoordeling

Voor de beoordeling van de verslagen wordt jaarlijks een leescommissie samengesteld. Dit jaar bestond deze uit:

Thomas de Klein – Docent Scheikunde
Remko Schoot Uiterkamp – Docent Scheikunde
Vincent Koeman – Masterstudent Scheikunde
Marijn Meijer – Directeur C3
Allison Moll – Projectleider C3

Ondanks de beperkingen door coronamaatregelen, was de kwaliteit van alle deelnemende groepen dit jaar zeer hoog.  De groepen lagen in hun beoordelingen dan ook relatief dicht bij elkaar.

De topteams

De drie teams die in de finale 2021 – 2022 staan, hebben waardevol onderzoek verricht en dit goed navolgbaar opgeschreven. Ze onderscheidden zich door een uitmuntende uitvoering en omdat hun opstelling net iets kritischer is dan de andere teams. De volgende teams hebben, in willekeurige volgorde, een finaleplek veroverd:

• Jorn, Pelle, Thom en Isis – Montessori College Eindhoven, 5 HAVO
• William, Hanna en Reinard – Van Lodenstein College (Amersfoort), 6 VWO
• Liza, Marielou en Zoe – GSG Leo Vroman (Gouda), 5 VWO

Finale

Woensdag 20 april vindt de finale van Imagination at Work plaats en strijden de genomineerde teams om de eerste plek door het geven van een publiekspresentatie. Ieder lid van het winnende team ontvangt 500 euro collegegeld. De andere teams presenteren hun onderzoek door middel van een posterpresentatie. Het winnende team van de posterwedstrijd gaat op bezoek bij een duurzame organisatie.

Aanmelden nieuwe editie

Ben jij of zijn jouw leerlingen op zoek naar een onderwerp voor een profielwerkstuk over duurzaamheid, gezondheid, voeding of klimaat? Lees dan meer op de website van Imagination at work. Medio mei 2022 kunnen nieuwe scholierenteams zich aanmelden voor het volgende schooljaar. De exacte datum voor inschrijving wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt via de maandelijkse nieuwsbrief van C3 en de website van Imagination at Work.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden