Spreekbeurt-met-een-proefje is een onderdeel van het project Ontdek chemie. Het biedt ideeën voor spreekbeurten op school voor kinderen van 9 – 12 jaar. De onderwerpen hebben allemaal betrekking op alledaagse producten en/of processen. Kenmerkend is dat in elk spreekbeurtidee een proefje centraal staat. In de proefjes onderzoekt of maakt de leerling iets, waarover hij of zij dan in de klas vertelt.

Chemie is overal
Centrum JongerenCommunicatie Chemie maakt al meer dan 25 jaar jonge mensen enthousiast voor chemie. We vatten chemie daarin breed op. Het beperkt zich niet tot laboratoria, reageerbuizen, fabrieken en reactoren, maar chemie is overal! In de keuken, in de doe-het-zelf-winkel, in de apotheek en voor de make-up-spiegel.

 

25 jaar terugkoppeling: proefjes!
C3 bestaat al ruim 25 jaar. Sinds 2005 biedt C3 spreekbeurtondersteuning aan. In de afgelopen 14 jaar hebben veel leerlingen een spreekbeurt over chemie gehouden gebruikmakend van ideeën en materialen van C3. Uiteraard ontvingen we ook reacties van leerlingen, leerkrachten en ouders. Daaruit bleek dat chemie een mooie kapstok is voor een spreekbeurt, maar dat er één ding helemaal uit springt: zelf proefjes doen.

Ondersteuning voor een chemieles
Natuurlijk hopen we dat jij ook enthousiast wordt voor chemie, chemie in het onderwijs en het doen van onderzoeken. Als dat zo is kijk dan eens naar onze ondersteuning voor chemielessen in het basisonderwijs.

Terugkoppeling? Graag!
Heb je naar aanleiding van deze site vragen of ideeën? Of wil je je ervaringen met ons delen? We horen graag van je! Stuur ons een mail of bel 070 – 337 87 88.

<< terug naar het overzicht