Mega conferentiekorting voor leraren scheikunde in opleiding

De Koninklijke VNCI en PPG maken het dit jaar mogelijk dat studenten van de lerarenopleiding scheikunde voor slechts €27,50 kunnen deelnemen aan de Woudschoten Chemie Conferentie – editie Lunteren. Dat betekent een korting van meer dan 60% vergeleken met vorig jaar. De organisaties willen hiermee de professionele groei van toekomstige scheikundedocenten bevorderen en ze de kans geven om geïnspireerd te raken door de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Omdat scheikundesecties vaak klein zijn, is het belangrijk om collega’s van andere scholen te ontmoeten. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Voor wie is dit tarief bestemd?

Het zwaar gereduceerde studententarief van €27,50 is alleen bedoeld voor leraren in opleiding die voor de eerste keer naar de conferentie komen en voor wie de deelnamebijdrage niet door de (stage)school waar zij werkzaam zijn betaald wordt.

Ben jij een leraar in opleiding voor wie de deelnamebijdrage wel betaald wordt door jouw (stage)school waar je werkzaam bent? Dan geldt voor jou ook een gereduceerd tarief. Jij krijgt namelijk 40% korting op de standaard deelnemersbijdrage van groep 1 en betaalt slechts €180,- voor jouw deelname.

Waarom als leraar in opleiding deelnemen aan de Woudschoten Chemie Conferentie?

Door deelname aan de Woudschoten Chemie Conferentie draag jij bij aan jouw ontwikkeling als startende docent. Je doet nieuwe inzichten op over de verschillende invalshoeken van het vak scheikunde en werkt onder andere aan jouw pedagogische, organisatorische en vakdidactische competenties. Verder krijg je de kans om te netwerken met zowel andere mede-leraren in opleiding van andere onderwijsinstellingen als ook toekomstige collega’s en vakgenoten waar je veel ervaringen mee kan delen. De workshops en lezingen die je volgt gedurende de conferentie geven jou naast vakdidactiek, practicavoorbeelden en lesmethodiek ook een inkijkje in de nieuwe ontwikkelingen in het chemisch- en onderwijsvakgebied. Aan het einde van de dag neem jij praktische handvaten mee die je in de week erop direct kan inzetten bij jouw (stage)baan!

Programma

De Woudschoten Chemie Conferentie vindt plaats op 8 en 9 november 2024 in conferentiecentrum De Werelt in Lunteren. Het programma voor ‘leraren in opleiding’ is op 8 november en is inclusief lunch en diner. Je volgt binnen het reguliere dagprogramma gedeeltelijk programmaonderdelen die zijn afgestemd op de uitdagingen waar jij als beginnende leraar mee te maken kan krijgen. Voorbeelden hiervan zijn het gezamenlijke opstartmoment en een werkgroep over wat een practicum effectief maakt. Daarnaast krijg je de keuzevrijheid om de rest van het programma naar jouw wensen in te delen. Hiervoor worden verschillende suggesties gedaan die voor jou als leraar in opleiding interessant zijn, zoals bijvoorbeeld jouw rechten en plichten als docent. Je kunt ook uit het reguliere programma kiezen, met workshops over chemische vakinhoud, didactiek en nog heel veel meer. Het volledige programma is bekend medio augustus.

Weet als eerste wanneer het volledige programma online is en nog veel meer, door je hieronder op te geven voor de jaarlijkse notificatie.

Meld je aan voor de jaarlijkse notificatie van de Woudschoten Chemie Conferentie