28 augustus 2023

Ben jij enthousiast over onderwijsontwikkeling en scheikunde? Wil jij kinderen en jongeren laten zien en ervaren hoe leuk scheikunde, life sciences en procestechniek kunnen zijn? Kom dan werken voor Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3)! Per direct zoeken wij een Projectleider Educatie en Communicatie (32 uur/week).

Wie zijn wij?

C3 is het centrum voor jongerencommunicatie voor chemie en life sciences. Met C3 ervaart iedereen wat chemie is en wat je ermee kunt. C3 ontwikkelt daartoe activiteiten en onderwijsmaterialen om kinderen van 4 tot 18 jaar te enthousiasmeren voor de chemie. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar ligt het accent op studievoorlichting en beroepsoriëntatie binnen de chemie, life science en procestechniek. Voor docenten organiseren wij onder andere de jaarlijkse nationale scheikundeconferentie bekend onder de naam Woudschoten Chemie.

Wie zoeken wij?

Per direct zoeken we een enthousiaste projectleider educatie en communicatie voor 32 uur per week. Je gaat aan de slag met onze educatie- en communicatieprogramma’s. De collega die wij zoeken heeft:

 • een afgeronde opleiding in chemie, onderwijs of (wetenschaps)communicatie (hbo/universitair);
 • ervaring met projectmatig werken en het samenwerken met verschillende externe partijen;
 • aantoonbaar affiniteit met onderwijs en de doelgroep 4-18 jaar;
 • aantoonbaar organisatie- en ontwikkeltalent;
 • een vlotte pen en beheerst de Nederlandse taal foutloos;
 • interesse in contentmarketing en de bereidheid om zich hierin te verdiepen;
 • het vermogen om zich snel zaken eigen te maken, zelfstandig te werken en analytisch te denken.

Onze ideale kandidaat heeft enkele jaren (werk)ervaring met de doelgroep ‘jongeren’ en:

 • vindt het prettig om zowel in teamverband als zelfstandig te functioneren;
 • legt gemakkelijk contact met docenten en leerlingen;
 • presenteert vlot voor uiteenlopende doelgroepen;
 • is creatief, ondernemend en proactief;
 • is stressbestendig en kan aan meerdere projecten tegelijk werken.

Wat ga je doen?

Als projectleider ga je zowel een educatie- als communicatieproject coördineren. Bij C3 staan in de komende jaren het verder uitbouwen van het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl en de doorontwikkeling van onze proefjes voor kinderen op de agenda. Als projectleider ben jij hiervoor straks onze spin in het web.

Bij het eerste project draait het om online studie- en beroepenvoorlichting richting scholieren van het voortgezet onderwijs. Je denkt mee over de communicatiestrategie van het platform en coördineert de ontwikkeling en het werven van nieuwe online content. Denk hierbij aan beroepenfilmpjes, uitlegfilmpjes en oefenmateriaal voor de bètavakken. Het tweede project betreft de doorontwikkeling van zo’n 120 scheikundeproefjes voor het primair en voortgezet onderwijs. Jij gaat ervoor zorgen dat ze wat betreft inhoud en vormgeving weer helemaal up-to-date worden en goed aansluiten bij het onderwijs. Je werkt in beide projecten nauw samen met je C3-collega’s en diverse externe partners, waaronder bedrijven.

Je zorgt ervoor dat projectactiviteiten volgens de begroting en planning worden uitgevoerd. Verder ben je betrokken bij andere projecten en activiteiten van het C3-team. In overleg kunnen de werkzaamheden uitgebreid of aangepast worden op basis van je ervaring en expertise.

Wat bieden wij?

Naast een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving en enthousiaste collega’s, bieden we:

 • een functie van 32 uur per week (40 uur is bespreekbaar);
 • een informele en flexibele organisatie waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling;
 • een salaris van € 2650 – € 4532 met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 39,5 vakantie- en atv dagen, een 13de maand en hybride werken (op basis van 1,0 fte);
 • een arbeidsovereenkomst van een jaar met de intentie om dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • mogelijkheid en faciliteiten om deels vanuit huis te werken;
 • een prettig kantoor in Den Haag dat uitstekend bereikbaar is met ov en auto.

Heb je belangstelling voor de functie? Stuur dan je motivatie en je cv uiterlijk 14 september per e-mail naar secretariaat@c3.nl.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jeroen Sijbers, directeur C3, telefonisch bereikbaar op 06-51855872 of per e-mail: jsijbers@c3.nl

Gesprekken vinden plaats op donderdag 21 september.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden